Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je hoe je voeding maakt, verbetert en bewaart. Ontwikkel gezondere, duurzamere producten en denk na over de voeding van de toekomst.
Voeding is overal om ons heen: in de supermarkt, het station of een restaurant. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je hoe voedingsmiddelen geproduceerd, verbeterd en bewaard worden. Je werkt aan vraagstukken zoals: hoe kunnen we voeding gezonder, duurzamer én lekkerder maken?
Je begint met de basis van scheikunde, biologie en technologie, waarbij je ontdekt hoe ingrediënten samenwerken om heerlijke producten te creëren. Denk aan de reactie die zorgt voor de geur van vers brood of hoe je een saus dikker maakt. Je gaat zelf aan de slag in het lab en de proeffabriek, waar je alles leert over de productie van voedingsmiddelen.
In de laatste jaren van je studie kies je je eigen richting: Productontwikkeling of Food Safety. Wil jij nieuwe producten ontwikkelen of zorgen dat ons voedsel veilig en gezond is? Met een breed aanbod aan praktijkervaringen, stages en excursies, ben je na vier jaar helemaal klaar om een verschil te maken in de wereld van voeding...
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Meer informatie over collegegeld lees je op de overzichtspagina Alles over collegegeld.
Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?
Deze opleiding
Van Hall Larenstein |
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie Vergelijk alle 3 opleidingen |
verschil | |
---|---|---|---|
Studenttevredenheid
Meer informatie | 4.0 / 5 | 4.0 / 5 | |
Sfeer | 4.4 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 3.8 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.2 / 5 | 4.0 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.7 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.1 / 5 | 4.2 / 5 | |
Studenttevredenheid
Meer informatie | 4.0 / 5 | 4.0 / 5 | |
Sfeer | 4.4 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 3.8 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.2 / 5 | 4.0 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.7 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.1 / 5 | 4.2 / 5 | |
Docenten | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Lesstof in het Engels | 3.8 / 5 | 3.2 / 5 | |
Studiebegeleiding | 4.1 / 5 | 4.0 / 5 | |
Toetsing en beoordeling | 3.8 / 5 | 3.7 / 5 | |
Betrokkenheid en contact | 4.0 / 5 | 3.9 / 5 | |
Studiedruk |
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie afgaat op de arbeidsmarkt.
De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie :study en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op Meer informatie.
Product- en kledingontwerpers | 25% |
Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding | 22% |
Duurt gemiddeld 8 maanden. 44% krijgt een vast contract
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein
Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein
Bezoek website van Van Hall LarensteinBekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie
Bekijk hier de samenvatting