Hbo bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein
Geschreven door Van Hall Larenstein

Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je hoe je voeding maakt, verbetert en bewaart. Ontwikkel gezondere, duurzamere producten en denk na over de voeding van de toekomst.

Voeding is overal om ons heen: in de supermarkt, het station of een restaurant. Maar hoe wordt dit allemaal gemaakt? Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je hoe voedingsmiddelen geproduceerd, verbeterd en bewaard worden. Je werkt aan vraagstukken zoals: hoe kunnen we voeding gezonder, duurzamer én lekkerder maken?

Je begint met de basis van scheikunde, biologie en technologie, waarbij je ontdekt hoe ingrediënten samenwerken om heerlijke producten te creëren. Denk aan de reactie die zorgt voor de geur van vers brood of hoe je een saus dikker maakt. Je gaat zelf aan de slag in het lab en de proeffabriek, waar je alles leert over de productie van voedingsmiddelen.

In de laatste jaren van je studie kies je je eigen richting: Productontwikkeling of Food Safety. Wil jij nieuwe producten ontwikkelen of zorgen dat ons voedsel veilig en gezond is? Met een breed aanbod aan praktijkervaringen, stages en excursies, ben je na vier jaar helemaal klaar om een verschil te maken in de wereld van voeding...

Keuzes binnen de opleiding

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Kennismaken met de opleiding?

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Taal: Nederlands (100%) Engels (100%)
Bekostiging: Overheid
Studenten: 63
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Toelatingseisen

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.

Studiekeuzecheck

Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.

Collegegelden

€ 2.601
Wettelijk collegegeld
€ 2.530
Wettelijk collegegeld

Meer over collegegeld

Meer informatie over collegegeld lees je op de overzichtspagina Alles over collegegeld.

Wettelijk of instellingscollegegeld?

Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer

Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool


Meer weten?

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Studeren bij deze instelling

63 studenten volgen deze opleiding
17 eerstejaars aan deze opleiding
29% van de eerstejaars studenten is man
71% van de eerstejaars studenten is vrouw
29 opleidingen

Het eerste jaar

? bindend studieadvies

Studieverloop

Doorstroom

75%
stroomt door naar het tweede jaar

Doorstuderen

54%
studeert door na afronden van deze opleiding

Diploma binnen 5 jaar

45%

behaalt een diploma voor deze opleiding
7%

behaalt een ander bachelor of master diploma
48%

behaalt geen diploma

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Van Hall Larenstein
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Vergelijk alle 3 opleidingen
verschil
Studenttevredenheid
4.0 / 5 4.0 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.4 / 5 4.4 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 3.8 / 5 4.0 / 5
0.2 minder dan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 4.2 / 5 4.0 / 5
0.2 meer dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 3.7 / 5 3.8 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 4.1 / 5 4.2 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie afgaat op de arbeidsmarkt.

De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie :study en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op Meer informatie.

Meest gekozen beroepen

Product- en kledingontwerpers 25%
Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding 22%

Een baan vinden...

Duurt gemiddeld 8 maanden. 44% krijgt een vast contract

Match tussen studie en beroep

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Startsalaris

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Gemiddelde werkweek

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Het aantal zelfstandigen

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein

Adres

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp

Bekijk locatie Van Hall Larenstein op de kaart

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Van Hall Larenstein +31 (0)58 284 62
Logo Van Hall Larenstein

Meer informatie

Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein

Bezoek website van Van Hall Larenstein

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Voedingsmiddelentechnologie doorsturen?

Deel via WhatsApp