Hbo bachelor - Economie en Bedrijf
Ondernemerschap & Retail Management (ORM) gaat over de bedrijfseconomische aspecten van ondernemerschap. Als retail en ondernemend management je interesseert, past deze deeltijdopleiding bij jou.
Je bent verkoper in de retail en wilt graag doorgroeien, bijvoorbeeld naar een functie als manager of zelfstandig ondernemer. Met een bachelordiploma Ondernemerschap & Retail Management deeltijd op zak weet je alles over consumentengedrag en hoe je de verkoop beïnvloedt. Je kent alle facetten van bedrijfsvoering en zoekt altijd naar innovatieve mogelijkheden om toekomstgericht en duurzaam te ondernemen.
De hbo Retail Management deeltijd is een vierjarige bacheloropleiding en richt zich op de bed...
Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jouw bedrijf kiest en niet voor de concurrent? Dat vraagt inzicht in je sterkten en zwakten en in de kansen en bedreigingen. In deze module ga je hiermee aan de slag. Je brengt je bedrijf en haar omgeving in kaart en ontdekt waar je het verschil kunt maken.
Deze module zoomt in op de wondere wereld van data. Overal verzamelen we cijfers en gegevens. Maar hoe haal je daar nu relevante informatie uit? En wat kan je ermee? Deze kennis combineer je met de zoektocht naar de optimale klantreis naar én door jouw bedrijf.
In deze module leer je hoe je onderzoek doet naar je markt en je klant. Hoe zet je een onderzoek op? Waar moet je op letten en welke vragen stel je? Hoe vind je de juiste klanten en kansen? Hoe interpreteer je de onderzoeksresultaten?
Wat komt er kijken bij het verkopen van jouw dienst of product en hoe pak je dit aan? Vanuit een gedegen voorbereiding en analyse leer je hoe je een verkoopgesprek voert en natuurlijk de deal sluit.
Lead generatie. Klinkt heel logisch, maar hoe pak je dit aan. Je leert hoe je je marketingboodschap kunt overbrengen via social media: in de theorie en in de praktijk.
Je hebt een idee, maar vraagt je af of het idee kan werken. En hoe je dan echt van start gaat. In deze module bewandelen we het hele traject van idee tot ondernemersplan.
Je kunt kiezen voor de module Multichannel Marketing, waarin je een activatieplan leert maken met behulp van onder andere online marketing. Ook kun je voor een module van een andere opleiding kiezen.
Hoe zorg je ervoor dat je klant bij je blijft en dat je nieuwe klanten aantrekt? Dat doe je door zijn probleem op te lossen en behoefte in te vullen. De klant moet zien en ervaren dat je waarde voor hem creëert. In deze module leer je wat daarbij komt kijken.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie vergaat op de arbeidsmarkt.
De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op 'Meer informatie'.
Vertegenwoordigers, accountmanagers retail en exportmanagers | 16% |
Specialisten reclame en marketing | 13% |
Vakspecialisten website-ontwikkeling en -beheer | 11% |
Teamleiders detailhandel | 7% |
Zakelijke dienstverleners | 6% |
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Avans Hogeschool