Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jíj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Meer informatie over collegegeld lees je op de overzichtspagina Alles over collegegeld.
Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?
Deze opleiding
Van Hall Larenstein |
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie Vergelijk alle 3 opleidingen |
verschil | |
---|---|---|---|
Studenttevredenheid
Meer informatie | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Sfeer | 4.5 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 4.2 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.0 / 5 | 4.0 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.1 / 5 | 4.2 / 5 | |
Studenttevredenheid
Meer informatie | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Sfeer | 4.5 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 4.2 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.0 / 5 | 4.0 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.1 / 5 | 4.2 / 5 | |
Docenten | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Lesstof in het Engels | 2.6 / 5 | 3.2 / 5 | |
Studiebegeleiding | 4.1 / 5 | 4.0 / 5 | |
Toetsing en beoordeling | 3.9 / 5 | 3.7 / 5 | |
Betrokkenheid en contact | 4.0 / 5 | 3.9 / 5 | |
Studiedruk |
Over de studie Voedingsmiddelentechnologie
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie vergaat op de arbeidsmarkt.
De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op 'Meer informatie'.
Product- en kledingontwerpers | 25% |
Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding | 22% |
Duurt gemiddeld 8 maanden. 44% krijgt een vast contract
82% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
84% van de banen zijn op het niveau van de studie
Het startsalaris na deze studie ligt hoger dan het gemiddelde van alle Hbo bachelor opleidingen.
€ 2.703
Geschatte startsalaris na deze opleiding
€ 2.655
Geschat van alle Hbo bachelor opleidingen
Hoeveel uur afgestudeerden gemiddeld werken bij hun huidige baan.
38 uur
Gemeten 1,5 jaar na afstuderen
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein
Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein
Bezoek website van Van Hall LarensteinBekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie
Bekijk hier de samenvatting