Hbo associate degree - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein
Geschreven door Van Hall Larenstein

Zet vandaag de volgende stap in je carrière met de Associate degree Voedingsmiddelentechnologie. Leer hoe je producten en processen in de voedingsindustrie kunt verbeteren en optimaliseren!

Werk je momenteel in de voedingsmiddelenindustrie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is de Associate degree Voedingsmiddelentechnologie de perfecte keuze! Deze tweejarige hbo-opleiding geeft je de kennis en vaardigheden om je verder te specialiseren in het optimaliseren van voedingsmiddelen, productieprocessen en kwaliteitssystemen. Je leert de relatie tussen grondstoffen, processen en productkwaliteit begrijpen, en je bent in staat om productietechnieken te verbeteren.

De opleiding combineert theorie en praktijk. Zo werk je aan projecten binnen je eigen bedrijf en krijg je lessen over onderwerpen zoals chemisch rekenen, procestechnologie en productoptimalisatie. Je voert praktijkopdrachten uit in laboratoria, proeffabrieken of zelfs op je werkplek, begeleid door ervaren docenten. Met modules zoals kwaliteitsbeheer, producttechnologie en onderzoek, bereid je je voor op functies als ploegleider, productieleider, kwaliteitstechnoloog of procestechnoloog.

Na het afronden van deze opleiding kun...

Keuzes binnen de opleiding

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Kennismaken met de opleiding?

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Taal: Nederlands (100%)
Bekostiging: Overheid
Studenten: 19
Studiepunten: 120 ECTS
Diploma: Associate degree

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Toelatingseisen

Wettelijke eisen

  • CM Toegang met (Wiskunde A of Wiskunde B) en Scheikunde
  • EM Toegang met Scheikunde
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang

Wettelijke eisen

  • CM Toegang met (Wiskunde A of Wiskunde B) en Scheikunde
  • EM Toegang met Scheikunde
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.

Collegegelden

Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.

Wettelijk of instellingscollegegeld?

Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool


Meer weten?

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Studeren bij deze instelling

19 studenten volgen deze opleiding
7 eerstejaars aan deze opleiding
57% van de eerstejaars studenten is man
43% van de eerstejaars studenten is vrouw
29 opleidingen

Het eerste jaar

? bindend studieadvies

Studieverloop

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Van Hall Larenstein
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Vergelijk alle 2 opleidingen
verschil
Studenttevredenheid
3.6 / 5 3.7 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.4 / 5 4.5 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 4.0 / 5 4.1 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 4.7 / 5 4.0 / 5
0.7 meer dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 4.0 / 5 3.8 / 5
0.2 meer dan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 4.3 / 5 4.0 / 5
0.3 meer dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie afgaat op de arbeidsmarkt.

De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie :study en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op Meer informatie.

Meest gekozen beroepen

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Een baan vinden...

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Match tussen studie en beroep

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Startsalaris

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Gemiddelde werkweek

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Het aantal zelfstandigen

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein

Adres

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp

Bekijk locatie Van Hall Larenstein op de kaart

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Van Hall Larenstein +31 (0)58 284 62
Logo Van Hall Larenstein

Meer informatie

Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein

Bezoek website van Van Hall Larenstein

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Voedingsmiddelentechnologie doorsturen?

Deel via WhatsApp