Wo bachelor - Taal en Communicatie
In de bachelor Slavische talen en culturen word je een expert op het gebied van de taal, cultuur en maatschappij van Oost-Europa. Deze bachelor is uniek in Nederland: alleen aan de UvA kun je behalve Russisch ook Pools, Servisch/Kroatisch of Tsjechisch als hoofdtaal kiezen. Ook Oekraïense taalvaardigheid wordt aan de UvA gegeven. De opleiding start met een intensief taalverwervingsprogramma. Daarnaast volg je colleges over (cultuur)gechiedenis, literatuur, kunst, politiek en media van Rusland en Oost-Europa.
Je studeert in het centrum van Amsterdam en gaat je op studiestage naar een stad in het land van je hoofdtaal, bijvoorbeeld Zagreb, Krakau of Praag.
De opleiding heeft een sterk internationaal netwerk en werkt nauw samen met de universiteiten van Praag, Warschau en Zagreb, maar ook met ambassades, Clingendael, het Letterenfonds, ministeries, NRC Handelsblad en het NIOD. Met een bachelor Slavische talen en culturen ben je interessant voor werkgevers in tal van sectoren. We besteden veel aandacht aan voorbereiding op de arbeidsmarkt en onze afgestudeerden werken voor bijvoorbeeld de Volkskrant, Parool, ministeries, uitgeverijen en de Europese Unie.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie vergaat op de arbeidsmarkt.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Universiteit van Amsterdam
Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB
Amsterdam
Bezoek ook de website van Universiteit van Amsterdam
Bezoek website van Universiteit van Amsterdam