Wo bachelor - Taal en Communicatie
In de bachelor Arabische taal en cultuur word je opgeleid tot arabist en Midden-Oostendeskundige. Om de Arabische wereld te ontdekken moet je de taal leren. Je leert Arabisch spreken en lezen en je krijgt inzicht in de cultuur en de maatschappelijke verhoudingen in de regio.
Het Arabisch wordt gesproken door zo’n 200 miljoen mensen, van Marokko tot en met Irak. Alleen aan de Universiteit van Amsterdam leer je direct in je eerste jaar al de basis van zowel de gesproken als de geschreven variant van het Arabisch. Tegelijk met het leren van de Arabische taal ontwikkel je een goed inzicht in de rijke Arabische literatuur en de taalsociologie.
De opleiding besteedt veel aandacht aan de maatschappelijke en politieke verhoudingen. We stellen ons bijvoorbeeld de vraag waar conflicten in de islamitische wereld vandaan komen, of hoe genderverhoudingen sinds de 20ste eeuw zijn veranderd in de diverse Arabische landen. En welke rol is nu eigenlijk belangrijker in de Arabische golfstaten: olie of godsdienst? De opleiding leert je kijken achter de schermen van het nieuws, waar de wereld altijd complexer en interessanter is dan je dacht. Deze bachelor leidt je op tot een kritische denker die he...
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie afgaat op de arbeidsmarkt.
De meeste informatie die je hier ziet geeft een inkijkje in de situatie van afgestudeerden aan deze opleiding 1,5 jaar nadat ze zijn afgestudeerd. De informatie heeft betrekking op de studie :study en niet alleen over de opleiding aan deze instelling. Ben je nieuwsgierig hoe we aan de informatie zijn gekomen? Klik dan bij de verschillende onderwerpen op Meer informatie.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Universiteit van Amsterdam
Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB
Amsterdam
Bezoek ook de website van Universiteit van Amsterdam
Bezoek website van Universiteit van Amsterdam