Wo bachelor - Taal en Communicatie
In de bachelor Hebreeuwse taal en cultuur leer je de Hebreeuwse taal lezen en spreken. Ook verdiep je je in de joodse cultuur. Je krijgt toegang tot 3000 jaar Hebreeuwse en joodse culturele bronnen: van de Bijbel tot hedendaagse films en series. Je ontwikkelt je tot een hebraïst, die kritisch kan reflecteren op joodse teksten, tradities en actuele vraagstukken. In het eerste jaar krijg je intensief taalverwervingsonderwijs Modern Hebreeuws. Na je eerste jaar kies je voor de major Joodse studies en Hebreeuws, of de major Major Middle Eastern Studies.
De major Joodse studies en Hebreeuws richt zich op de culturele en intellectuele geschiedenis van het jodendom vanaf de late oudheid tot heden. De historische inhoud wordt behandeld naar aanleiding van actuele vragen en vanuit het verleden worden lijnen doorgetrokken naar hedendaagse ontwikkelingen in het Jodendom. Daarnaast ga je verder met een intensief taalverwervingstraject.
De major Middle Eastern Studies leidt je op tot een Midden-Oostendeskundige met een bredere oriëntatie. In deze major krijg je geen taalverwerving meer; in plaats daarvan krijg je meer analytisch-theoretische vakken op het gebied van politiek, godsdienst e...
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Lees hoe het studenten van deze opleiding in de eerste periode na hun studie vergaat op de arbeidsmarkt.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Universiteit van Amsterdam
Gebouw E, Roetersstraat 11
1018 WB
Amsterdam
Bezoek ook de website van Universiteit van Amsterdam
Bezoek website van Universiteit van Amsterdam