Wo master - Kunst en Cultuur
De universitaire masterstudie Theologie en Religiewetenschappen is gericht op de studie van religie en levensbeschouwing in hun huidige maatschappelijke en culturele omgeving.
Je maakt een keuze voor onderzoek of je kunt je verder bekwamen in één van de beroepenvelden (bijv. beleidsmedewerker of geestelijk verzorger). Je kunt kiezen uit een breed spectrum van specialismen, verschillend per universiteit. Van Bijbelwetenschappen, Religiestudies, Westerse esoterie, de verschillende religies (Christendom, Islam, Jodendom) in historisch en/of modern opzicht tot de rol van religie in de moderne cultuur en maatschappij.
Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?
Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.
Deze indicatoren zijn verzameld nadat studenten 1,5 jaar afgestudeerd zijn. Deze indicatoren bieden inzicht in de werkgelegenheid, salarisontwikkeling en doorstroommogelijkheden binnen de arbeidsmarkt. Om de informatie overzichtelijk te houden, worden de gegevens weergegeven op basis van rubrieken, waarbij meerdere verwante studies zijn samengenomen. De informatie helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze voor je carrière en geeft je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten na je studie.
Theologen en bedienaars van de eredienst | 29% |
Duurt gemiddeld 12 maanden. 37% krijgt een vast contract
52% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
44% van de banen zijn op het niveau van de studie
Het startsalaris na deze studie ligt lager dan het gemiddelde van alle Wo master opleidingen.
€ 2.492
Geschatte startsalaris na deze opleiding
€ 2.949
Geschat van alle Wo master opleidingen
Hoeveel uur afgestudeerden gemiddeld werken bij hun huidige baan.
31 uur
Gemeten 1,5 jaar na afstuderen
Het aantal mensen met deze opleiding dat werkt als zelfstandige. Zelfstandigen en ondernemers als percentage van de beroepsbevolking.
14%
Deze studie