Wo master - Gezondheid

Nutrition and Health

De universitaire masterstudie Nutrition and Health is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie.

De studie is gericht op de vraag welk effect voeding heeft op de gezondheid van de mens. Je onderzoekt verschillende groepen mensen om het verband te ontdekken tussen bijvoorbeeld voeding en gezondheid en de interactie tussen voeding en genen. Zo moet je veel weten over de samenstelling van voedingsmiddelen. Ook besteed je aandacht aan de sociale en culturele factoren van het menselijke voedingsgedrag.


Doorstuderen

Bekijk welke masteropleidingen studenten kozen na hun bachelor

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

69% vond een baan op niveau
72% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.669 bruto startsalaris op basis van 36 uur per week
4% is werkloos

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - farmacie en gezondsheidswetenschappen)

Prognose Redelijk
Conjunctuur​gevoeligheid Erg laag
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Laag
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Gemiddeld

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Professoren en andere onderwijsgevenden in het hoger onderwijs 28%

Oordeel Alumni

4.0

tevredenheid over de huidige baan
3.7

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan
36% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
78% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen