Wo master - Gezondheid
De universitaire masterstudie Nutrition and Health is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie.
De studie is gericht op de vraag welk effect voeding heeft op de gezondheid van de mens. Je onderzoekt verschillende groepen mensen om het verband te ontdekken tussen bijvoorbeeld voeding en gezondheid en de interactie tussen voeding en genen. Zo moet je veel weten over de samenstelling van voedingsmiddelen. Ook besteed je aandacht aan de sociale en culturele factoren van het menselijke voedingsgedrag.
Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?
Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.
Landelijk
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - farmacie en gezondsheidswetenschappen)
Prognose | Redelijk |
Conjunctuurgevoeligheid | Erg laag |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector | Laag |
Uitwijkmogelijkheden naar andere beroepsgroep | Gemiddeld |
Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.
Professoren en andere onderwijsgevenden in het hoger onderwijs | 28% |