Wo master - Gezondheid

Food Technology

De universitaire masterstudie Food Technology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie.

De studie is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en microbiologische kennis voor de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.


Doorstuderen

Bekijk welke masteropleidingen studenten kozen na hun bachelor

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

58% vond een baan op niveau
86% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.990 bruto startsalaris op basis van 38 uur per week
2% is werkloos

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - chemische technologie)

Prognose Redelijk
Conjunctuur​gevoeligheid Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Gemiddeld

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Chemisch ingenieurs 33%
Professoren en andere onderwijsgevenden in het hoger onderwijs 13%

Oordeel Alumni

3.9

tevredenheid over de huidige baan
3.8

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan
79% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
92% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen